Rate this post

ענף המסעדנות נמנה כיום בין כמה מהתחומים התחרותיים והתובעניים ביותר בשוק וזאת על פי הנתונים הבאים: כיום שמונה מתוך עשר מסעדות נסגרות לאחר שנה בודדת לצד הפסדים רחבי היקף. כל בעל מסעדה מעוניין לפצח את סוד ההצלחה של שתי המסעדות שאכן הצליחו לשרוד למעלה משנה אחת. סוד זה בהחלט ניתן לתמצות פשוט בשתי מילים: עיצוב מסעדות.

מסעדה מעוצבת ברחוב

מהי חשיבותה של חוויית הבילוי במסעדה?

למען האמת מדובר בעיצוב חוויית הבילוי. כיום נראה כי דווקא המסעדות שמצליחות לייצר מעין מעטפת חווייתית ללקוחותיהם שכוללות לא מעט ריחות וטעמים לצד שירות איכותי, התאמה לקהל יעד ומיתוג מקצועי מצליחות לשרוד זמן רב יותר בשוק. עיצוב מסעדות מהווה חלק מרכזי מאד ביצירת החוויה האמור לאורך כל השלבים בתהליך החל ממיתוג המקום אליו נחשף קהל הלקוחות הפוטנציאלי ועוד לפני שפקד את המסעדה וכלה בניגוב שאריות האוכל על ידיו עם המפית שמונחת על שולחן האוכל במסעדה.

עיצוב מסעדה

כיצד לעצב את המסעדה מההתחלה?

עיצוב מסעדות נועד לתרגם את ההרגשה שברצוננו להעניק ללקוחותינו וזאת ללא שימוש חד משמעי במילים. בצורה הזו בהחלט ניתן לגרום לאותו הלקוח להישאר נאמן לאותה המסעדה ולחזור אליה בשנית, בשלישית וכן הלאה. העיצוב עצמו חייבת להיעשות דרך מתן תשומת לב מלאה לכל הפרטים קטנים כגדולים. כך ניתן יהיה ליהנות בסופו של התהליך מעיצוב שמתאים ברמה המקסימאלית למסר שבעלי המסעדה מעוניין להעביר. יש כמובן לשכור שירותים של בעלי מקצוע המתמחים בכמה תחומים שונים כמו מזון, משקאות, יח"צ, כספים וכו'.

.

עלויות

עלויות הקמת מסעדה או שיפוצה משתנה לפי המצב של הנכס ובהתאם לסוג והיקף השיפוץ הנדרש. ניתן לקחת את העיצוב של המסעדה לכל כיוון שהוא אולם בסופו של יום חשוב להכפיף את ההחלטה למגבלות התקציב, דרך ניכוי הוצאות ל יתר הדיסציפלינות שצוינו קודם לכן. ההשקעה בעיצוב תתחיל לייצר רווחים לאחר פרק זמן של חצי שנה, בו צפויות להגיע הכנסות בסיסיות בלבד, ואם מדובר במסעדה שאכן מצליחה להתנהל כשורה אז לאחר ארבע שנים ניתן יהיה להחזיר את עלות ההשקעה הראשונית.